Secawan Mocha Cappuccino Di Santola Bar Café


Kebelakangan ini Papa Roq menghadapi sedikit masaalah hendak menghirup dan menelan kopi yang keras dan pekat. Jika dulu, kopi espresso jarang diminum Papa Roq, kini ia tidak lagi di pesan langsung, malahan kopi Americano pun kalau boleh 1 ‘shoot’ sahaja secawan. Kalau layan 2 ‘shoot’, waduh! boleh pening kepala. Mungkin ada ‘high blood’ kot? Hmmm… Nanti kena check di klinik bila free. 

Namun untuk tidak minum kopi langsung pun tak syok. Maka, layan mocha, latte atau frappuccino lah. Kurang sikit kerasnya. Cuma harganya pulak, ehem ehem tinggi sedikit!


Minggu lalu, Papa Roq sempat layan secawan  Mocha Cappuccino di Santola Bar Café. Mocha Cappuccino ialah kombinasi kopi Mocha dan Cappuccino yang mana-mana elemen-elemen coklat dalam kopi Mocha dan buih pada Cappuccino digabungkan. Oleh itu, rasanya agak manis sedikit dan berbuih-buih. 

Barista yang buat kopi Mocha Cappuccino di Santola Bar Café tu pun agak berskill jugak. Lihatlah sahaja gambar di atas.. he he.. Berseni kan kopi yang dihasilkan? Jom layan Mocha Cappuccino di Santola Bar. Lazat tau!

- Papa Roq