Kebelakangan ini Papa Roq menghadapi sedikit
masaalah hendak menghirup dan menelan kopi yang keras dan pekat. Jika dulu,
kopi espresso jarang diminum Papa Roq, kini ia tidak lagi di pesan langsung,
malahan kopi Americano pun kalau boleh 1 ‘shoot’ sahaja secawan. Kalau layan 2 ‘shoot’,
waduh! boleh pening kepala. Mungkin ada ‘high blood’ kot? Hmmm… Nanti kena
check di klinik bila free.
Namun untuk tidak minum kopi langsung pun tak
syok. Maka, layan mocha, latte atau frappuccino lah. Kurang sikit kerasnya.
Cuma harganya pulak, ehem ehem tinggi sedikit!
Minggu lalu, Papa Roq sempat layan secawan Mocha Cappuccino di Santola Bar Café. Mocha
Cappuccino ialah kombinasi kopi Mocha dan Cappuccino yang mana-mana
elemen-elemen coklat dalam kopi Mocha dan buih pada Cappuccino digabungkan.
Oleh itu, rasanya agak manis sedikit dan berbuih-buih.
Barista yang buat kopi Mocha Cappuccino di
Santola Bar Café tu pun agak berskill jugak. Lihatlah sahaja gambar di atas..
he he.. Berseni kan kopi yang dihasilkan? Jom layan Mocha Cappuccino di Santola
Bar. Lazat tau!
- Papa Roq